Koerdische journalisten bezochten hongerstakers in Den Haag

ANF Images

De solidariteitsbezoeken aan de Koerdische hongerstakers Hüseyin Yıldız en Hasbi Çakıcı in Den Haag, die op de 46e dag van hun hongerstaking zijn om een einde maken aan het onwettige isolement dat is opgelegd aan Abdullah Öcalan.

De Koerdische journalisten en schrijvers Fuat Kav en Amed Dicle brachten afgelopen zondag 3 maart een solidariteitsbezoek aan de twee hongerstakers.

Fuat Kav pleitte voor steun voor de weerstand tegen de hongerstaking en zei: “Ik geloof dat weerstand zeker in de overwinning zal eindigen.”

Yıldız en Çakıcı werden ook bezocht door leden van de HAKDER, de Unie van Alevi-vrouwen in Nederland. Namens de groep zei de voorzitter van de Unie, Sevim Kaplan: “Het is tijd om te verenigen. We zullen ons verenigen en slagen door weerstand. ”