STOP DE TURKSE INVASIE IN AFRIN!

0
756

STOP DE TURKSE INVASIE IN AFRIN!

Het AKP regime van Erdogan voert vanuit Turkije sinds 20 januari 2018 militaire aanvallen uit op Koerden in Afrin, in Noord Syrische regio, beter bekend als Rojava.
De Turkse AKP regering claimt aanvallen te verrichten op de YPG eenheden, nota bene op de Koerdische coalitie-bondgenoten van USA en het Westen, in de strijd tegen ISIS, in de afgelopen 5 jaren. De Turkse regering claimt een veiligheidszone te willen creëren en beweert dat er vanuit die regio aanvallen zijn verricht op Turkije.
Deze beweringen zijn verre van waar! Bij deze aanvallen zijn er meer dan 200 burgerslachtoffers gevallen, onder wie 50 kinderen. Dorpen, huizen, bruggen, dammen, olijfgaarden, watervoorzieningen en alle andere voorzieningen worden plat gebombardeerd of met napalmbommen bestookt. Ook de vele culturele/historische erfgoed, die er in deze regio is, wordt vernietigd, zoals de 3000 jaar oude Hititische tempel Ayn Dara, wat nu helemaal verwoest is.
Rojava was tot 20 januari 2018 het meest veilige gebied in Syrië. Waar de rest van het land in een geweldspiraal verstrikt raakt, is Rojava een democratische veilige haven voor zowel overwegend de Koerden, als miljoenen vluchtelingen uit andere delen van Syrië. Hier vonden in de afgelopen 5 jaren etnische vluchtelingen hun veiligheid en stabiliteit, of ze van Turkmeense, Arabische, Koerdische, Assyrische, Aramese, Yezidi, Keldani, Armeense, etc. afkomst waren of niet. Het was de provincie Afrin, die honderduizenden vluchtelingen uit het nabijgelegen Aleppo opnam.
Het waren nota bene de zelfverdedigingseenheden van de Koerdische YPG en de vrouwenverdedigingseenheden van de YPJ van Rojava die ISIS versloegen! De wereld juichte toe, toen de YPG en YPJ Kobani bevrijdden, daarna Manbij, Rappa en Yezidi vrouwen uit de slavernij bevrijdden, maar ook de kerken van christelijke minderheden beschermden tegen de terreurdagen van ISIS. Het waren de YPG eenheden die ISIS dermate verzwakten, dat ISIS niet meer richting Europa en het Westen kon uitwijken.
Wij vragen de Nederlandse regering en u als parlementariër, om als lid van de NAVO en VN veiligheidsraad, deze aanvallen van de Turkse AKP regime publiekelijk te verwerpen en wij vragen u om druk uit te oefenen op de Turkse AKP regime om met deze aanvallen te stoppen! Wij vragen de internationale gemeenschap om de luchtruim boven Afrin en Rojava af te sluiten (no fly zone) tegen verdere aanvallen vanuit Turkije!
Immers, deze aanvallen vanuit de Turkse AKP regime zullen de internationale betrekkingen verder onder druk zetten, omdat er nu ook al aanwijzingen zijn dat de Turkse troepen ook Amerikaanse eenheden aanvallen, daarbij de druk tussen Syrië en Rusland en het Westen nog meer opvoeren. Deze aanvallen zullen zorgen voor een nieuwe golf van vluchtelingen naar het Westen. Deze aanvallen zullen zorgen voor destabilisatie van Rojava en ook Syrië, waar meer (islamitische) terreurorganisaties zoals ISIS zullen gedijen en op den duur ook het Westen als doelwit zullen aanvallen.

Zaterdag zullen de Europese Koerden massaal naar Straatsburg vertrekken om daar te demonstreren tegen deze aanvallen op Afrin. 

Bijlage 2 Balans schade aanvallen op Afrîn per 2-2-2018
Bijlage 1 Inhoudelijke informatie Afrin_religions-and-nationalities-in-afrin