STOP DE OORLOG VAN DE TURKSE STAAT TEGEN DE KOERDEN EN BESCHERM AFRIN!

0
1943

STOP DE OORLOG VAN DE TURKSE STAAT TEGEN DE KOERDEN EN BESCHERM AFRIN!

De oorlog in Syrië duurt nu intussen 7 jaar en het is inmiddels een internationale oorlog geworden;  de oorlog in  Syrië heeft aan duizenden mensen het leven gekost en het heeft er voor gezorgd dat miljoenen mensen op de vlucht zijn gegaan. In de afgelopen maanden, kwam er bijna een einde aan deze oorlog in Syrië. Maar intussen is de Turkse staat, onder leiding van Erdogan, een nieuwe militaire operatie aan het voorbereiden, om de Koerdische stad Afrin in Noord-Syrië, aan te vallen.  Deze militaire operatie doet Turkije in samenwerking met Al Qaeda, ISIS en andere Salafistische groeperingen

Deze militaire operatie van de Turkse regering zal weer voor een nieuwe bloedige conflict in Syrië zorgen; dit zal weer een nieuwe humanitaire ramp met zich meebrengen. Er zal weer hongersnood uitbreken in de regio, deze militaire operatie van de Turkse staat zal weer vele kinderen het leven kosten, er zullen weer duizenden mensen op de vlucht gaan en er zal weer een internationale humanitaire crisis ontstaan. Volgens internationale wetten, valt deze militaire actie van de Turkse staat onder de categorie van een invasie!

In 2017 was Raqqa, de zogenaamde hoofdstad van ISIS, bevrijd door een internationale coalitie van westerse strijdkrachten en de SDF, bestaande uit Koerdische en Arabische krachten. De bevrijding van Raqqa door SDF en de internationale westers coalitie partners, was het begin van het einde van ISIS. Deze operaties maakten de weg open voor een politieke dialoog om vrede in deze regio te brengen. Echter, een nieuwe militaire operatie van de Turkse staat op de Koerdische stad Afrin, zal alleen maar voor een nieuwe bloedige conflict zorgen in deze regio!

De Turkse staat bereidt nu een militaire operatie voor om Koerdische gebieden in Syrië aan te vallen. Maar andersom hebben de Koerdische Kantons of de troepen in Noord Syrisch Koerdisch gebied, nooit gedreigd met Turkije aan te vallen. De Turkse staat heeft op haar beurt in de afgelopen jaren continue de Koerdische gebieden in Noord Syrië bedreigd en aangevallen. Deze operaties van de Turkse staat in Noord Syrië zijn volgens internationale wetgeving te duiden als ‘aanval op een soevereine staat, invasie van hun land en aanval op hun burgers’. Deze acties van Turkse staat zijn een onderdeel van de langdurende vijandigheid van Turkije tegen de Koerden.

Tot nu toe waren de meest veilige en stabiele gebieden in Syrië, de gebieden die onder de Koerdische troepen en hun westerse coalitiepartners vielen. Een van deze veilige gebieden is Afrin. Afrin is de meest veilige stad, al vanaf het begin van deze oorlog. Wij vragen daarom u allen en de internationale gemeenschap om ons te steunen:

  • Help ons om Afrin te beschermen; Afrin was in de afgelopen 5 jaren de meest veilige stad in deze regio. De Verenigde Naties en de internationale coalitiepartners van de Koerdische strijdkrachten in Syrië moeten de stabiliteit en veiligheid in Afrin bewaken. Afrin moet beschermd worden tegen externe aanvallen.
  • De Koerdische strijdkrachten in Afrin vormen geen bedreiging voor Turkije en deze strijdkrachten in Afrin hebben nog nooit iemand aangevallen. De Turkse staat is daarentegen wel bezig om Afrin aan te vallen, omdat de Turkse staat tegen de Koerden is. Dit is de keiharde realiteit, wat niet genegeerd moet worden en de aanvallen van de Turkse staat op Afrin moeten worden tegengehouden.
  • Rusland is de verantwoordelijke voor de luchtruim in Afrin en Rusland mag niet passief toezien dat de Turkse staat Afrin aanvalt; Rusland moet deze agressie vanuit de Turkse staat tegenhouden!
  • De aanvallen vanuit de Turkse staat op Afrin, Rojava en Noord-Syrië zijn alleen maar ten voordele van ISIS en andere Salafistische groeperingen. De internationale coalitie die tegen ISIS vecht, moeten maatregelen treffen en moeten zulke aanvallen vanuit de Turkse leger tegenhouden.
  • De internationale gemeenschap moet niet passief toezien dat de Turkse staat zich als een bezetter in Syrië gedraagt en moet er toezien dat de Turkse staat Syrië verlaat.

Wij danken u voor uw aanwezigheid en voor uw steun!

Demned – Raad van gemeenschappen uit Koerdistan