NEE tegen dictatuur van Erdogan

0
380

Op 11 maart hebben Turkse fascisten / Erdogan aanhangers hun ware gezicht laten zien in Nederland. De AKP heeft het referendum over de grondwetwijzigingen in Turkije gebruikt om te polariseren in Europa en groepen burgers tegen elkaar op te zetten.  Koerdische-Nederlanders hebben jarenlang te maken met het geweld en intimidatie vanuit Erdogan aanhangers, zowel in Turkije als in Europa.

Regeringen in Europa hebben jarenlang de bondgenoot en ideologisch verwante partner van ISIS, zijnde de AKP partij van Erdogan, gedoogd en gesteund. Ondanks het tegengeluid van democratische krachten in de regio, is Europa steun blijven bieden aan Turkije. Turkse consulaten en moskeeën zijn door de jaren heen veranderd in inlichtingendiensten en kliklijnen voor de Turkse overheid, waarbij wordt getracht iedereen die een andere mening is toegedaan, te rapporteren.

DEMNED en voorgangers hebben jarenlang bij de Nederlandse overheid benadrukt dat grootste groep van de Turkse organisaties in Nederland onder directe leiding staat van de Turkse overheid en de belangen dient van Erdogan en niet de Nederlandse maatschappij. Deze organisaties erkennen niet de democratische waarden zoals wij die in Nederland kennen en zijn een sluipend gevaar voor onze democratie. Vanwege electorale belang en economische belangen met Turkije hebben deze organisaties jarenlang een vrij speelveld gekregen en hebben ze jarenlang grote groepen Turkse-Nederlanders kunnen indoctrineren met een extremistische en niet-democratische gedachtegoed.

Nederland heeft te lang weggekeken van al de Turkse, anti-westerse organisaties, die gelieerd zijn aan de AKP en de MHP partij in Turkije en heeft jarenlang deze organisaties gefaciliteerd en gedoogd. Wij roepen de Nederlandse overheid op om een andere koers te varen en niet alleen maar de economische belangen voorop te stellen, maar zeker de mensenrechtenbelangen. De Nederlandse overheid moet diplomatiek relaties aangaan met de onderdrukte Koerden, Alevieten en andere onderdrukten om een sterk tegengeluid te kunnen bieden aan de dictatuur van Erdogan.

Als Nederlandse burgers van Koerdische afkom zijn wij bezorgd om onze veiligheid in Nederland, door de agressie en het geweld vanuit grote groepen Erdogan aanhangers, die worden aangestuurd vanuit Turkije. De grootste partner van de AKP, de rechts-extremistische MHP (grijze wolven) heeft gisteren in een officieel bericht hun jeugdmilities in Europa opgeroepen om in actie te komen. Deze groep is verantwoordelijk voor de massamoorden in Koerdistan in Oost-Turkije, maar ook op de aanvallen op Koerdische organisaties in Nederland in de afgelopen 20 jaar.

Wij roepen de Nederlandse overheid op

  • Voor een daadkrachtig stem tegen Erdogan
  • Samenwerking en relaties met groepen die democratie steunen
  • Veiligheid waarborgen van Nederlanders van Koerdische komaf
  • Bescherming Koerdische organisaties tegen geweld van Erdogan aanhangers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here