MARS VOOR DE VRIJHEID VAN ÖCALAN EN STEUN VOOR POLITIEKE GEVANGENEN

0
548

MARS VOOR DE VRIJHEID VAN ÖCALAN EN STEUN VOOR POLITIEKE GEVANGENEN
1 en 2 februari 2017

Sinds februari 1999 zit de heer Abdullah Öcalan in een isolement vast op Imrali, een eiland in de zee van Marmara, te Turkije.  De heer Öcalan is een Koerdische  leider om wiens gezondheid de Koerden zich zorgen maken.  Al jaren wordt hij in een isolement gehouden om het verzet van het Koerdische volk te proberen te breken.

Ondanks dat Turkije diverse internationale verdragen heeft getekend, welke de rechten van mensen en gevangenen beschermen, komt zij deze niet na. De internationale gemeenschap heeft tot nu toe weinig in het werk gesteld om Turkije te houden aan de regels van deze verdragen.
Op het moment is het onduidelijk hoe de gezondheid van de heer Öcalan is, omdat er al geruime tijd geen bezoek wordt toegelaten. Wat wel  bekend is, is dat duizenden politieke gevangenen in Turkije in overvolle gevangenissen zitten zonder ooit ook maar een eerlijk proces te hebben gehad.

Door middel van diverse lange marsen en protesten in Europa willen de Koerden en hun vrienden meer aandacht vragen voor de Koerdische kwestie in het algemeen en in het bijzonder op de situatie van de Öcalan en de politieke gevangenen. Zo zal er een lange mars plaatsvinden vanuit Luxemburg naar Straatsburg, van 01 tot en met 11 februari 2017, waarbij er aansluitend in Straatburg een demonstratie zal plaatsvinden.

Er zullen tussen verschillende steden in Europa een lange mars gehouden worden. In Nederland vindt een lange mars plaats tussen Rotterdam en Den Haag op 1 en 2 februari 2017. De start van deze lange mars zal plaatsvinden te Rotterdam (op de Coolsingel voor het gemeentehuis), om 11.00 uur.
Deze lange mars zal eindigen in Den Haag op 2 februari op het Spui om 15.30 uur.

De organisatoren van deze lange mars en de demonstranten willen benadrukken dat de vrijheid van het Koerdische volk afhangt van de vrijheid van alle politieke gevangenen, inclusief van Öcalan, en roepen daarom de Europese Commissie en het CPT (Europese Comité voor de Preventie van Foltering en Onmenselijke of Vernederende  Behandeling of Bestraffing) op om te voldoen aan de hun opgelegde taken.

Ook roepen de organisatoren en demonstranten alle belanghebbende instituten en individuen, die de universele rechten van de mensen, vrijheid, democratie, gerechtigheid en vrede hoog in het vaandel hebben staan, op om hun solidariteit te tonen.

Daarnaast wordt een oproep gedaan aan alle media en het Nederlandse publiek  om hun stem te laten horen en hun solidariteit, steun te tonen.

DemNed

Raad van Gemeenschappen uit Koerdistan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here