Leve 1 mei

0
255

Beste kameraden,

1 mei is de dag waarop mensen hun stem tegen werkloosheid, armoede, oorlog en uitbuiting met meer geluid moeten laten horen. Tegelijkertijd is 1 mei ook de dag waarop alle  uitgebuite arbeiders over heel de wereld een revolutionaire strijd aangaan tegen uitbuiting en onrecht.  Dit om een gezamenlijke vuist te vormen en te streven naar een rechtvaardig en democratisch bestaan. Met 1 mei vieren we dat er een alternatief is voor het kapitalisme. Een bestaan waarbij er geen heersing is door middelen en macht, maar door de mensen zelf!

Kijk hierbij naar Rojava. Vorig jaar hebben we dit al tijdens 1 mei naar voren gebracht. De Koerden hebben in Rojava een systeem ontwikkeld  dat een alternatief biedt tegen het kapitalisme. En dat werkt goed! Het systeem in Rojava biedt mensen een eigen democratisch bestaan. Het is de enige plek waar gelijkheid voorop staat. Niet alleen tussen man en vrouw, maar ook tussen de verschillende etnische en godsdienstige groepen.

Erdogan heeft zich als doel gesteld om Rojava te vernietigen door samen te werken met de meedogenloze fascisten van IS barbaren. Alsof dat niet genoeg was, heeft hij de Koerden en andere etnische minderheden in het Koerdische gedeelte van Turkije de oorlog verklaard. In plekken zoals Soma en Roboski hebben Erdogan en zijn regime genocide gepleegd. In Cizre, Nusaybin en Sur isoleert Erdogan de plaatselijke bevolking om een opstand te voorkomen.  Ook Alevieten en Armenen zijn niet bespaard gebleven. Zo zijn de Alevieten in Turkije
vandaag de dag niet vrij om hun geloofsovertuiging te uiten.

Het is niet gek dat dictator Erdogan een opstand in de Koerdische gedeelte van Turkije probeert te voorkomen. Ook daar streven de Koerden namelijk naar een bestaan zoals in Rojava. Een bestaan waarin gelijkheid voorop staat. In dit bestaan is er geen oorlog, armoede, werkloosheid of een vluchtelingenprobleem. De problemen die vandaag de dag overal ter wereld heersen bestaan daar niet. In deze alternatieve optie regeert de mens en bestaat er een eigen democratisch bestuur.
Het trieste aan dit hele verhaal is de houding van Europa jegens het beleid van Erdogan. Om de  vluchtelingenprobleem zo veel mogelijk te beperken houdt Europa er een horen, zien en zijgen beleid op na. En Erdogan maakt hier dan ook al te graag gebruik van! Dit is de Europa waar wij in leven, de lange armen van verschillende leiders leiden tot oorlog en conflicten.
Vandaag slaan we onze handen ineen tegen de onderdrukking en uitbuiting van de
kapitalisme. Laten we gezamenlijk een vuist vormen en streven naar een bestaan waarin vrijheid en de mens voorop staan.

•    Lang leve de broederschap tussen verschillende volkeren
•    Lang leve 1 mei
•    Lang leve de strijd van arbeiders en werknemers

DEMNED

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here