Laatste update uit Afrin en demonstratie Nederlandse Koerden morgen in Amsterdam om 14.00 uur aan Amstel 1

0
885
Laatste update uit Afrin en demonstratie Nederlandse Koerden morgen in Amsterdam om 14.00 uur aan Amstel 1

Sinds 20 januari 2018 valt de Turkse AKP regering van Erdogan op een onrechtmatige wijze de Koerdische enclave Afrin in Noord Syrië aan. Turkije heeft tot heden aan de NATO landen of aan de Nederlandse regering geen bewijzen geleverd om een dergelijke aanval uit zogezegd zelfverdediging te rechtvaardigen.

Turkije claimt terroristen aan te vallen in Afrin; in de bijlagen vindt u bewijzen die het tegendeel beweren. De Turkse regering doet niets anders dan onschuldige burgers aanvallen; tot heden hebben zeer veel burgers, waaronder vrouwen, ouderen en kinderen het leven gelaten. Twee jaar geleden vroeg Turkije zelf nota bene om een no fly zone in Noord Syrië, nu is Turkije zelf de agressor in Noord Syrië, waarbij er nog meer destabilisatie in het Midden-Oosten wordt gecreëerd, met nog meer slachtoffers en vluchtelingen tot gevolg.

In de bijlagen vindt u informatie over de illegale bezetting van Afrin Kanton door de Turkse staat, die in samenwerking met de jihadistische groeperingen onmenselijke slachtpartijen verricht in de stad van Afrin. Ook ziet u de plunderingen in de stad van de Turkse soldaten met jihadistische handlangers.

Er zal een demonstratie plaatsvinden van honderden Nederlandse Koerden in Amsterdam, op zaterdag 24 maart 2018 aan Amstel 1, om 14. 00 uur. 

We hopen u morgen daar te kunnen begroeten; een ding staat vast, zowel de Koerdische bevolking in Noord Syrië, als de Koerden in de diaspora, zo ook in Nederland, zullen hun strijd tegen de islamitische fascistische regering van Erdogan en hun jihadistische handlangers nooit opgeven.

We hopen u morgen te zien, op zaterdag 24 maart 2018 aan Amstel 1 om 14.00 uur.

Vriendelijke groet
DEMNED (Raad van Gemeenschappen uit Koerdistan)

Als bijlage sturen wij volgende dossiers mee:
1) Afrin Bulletin.pdf 
2) Rojava News Bulletin 22 March
3) Evrin Hospital Bombing.pdf