Isolatie van Koerdische leider Abdullah Öcalan

0
240

Abdullah Öcalan, een van de belangrijkste en invloedrijkste personen binnen de Koerdische gemeenschap. Met zijn ideologie en visie betekent hij niet alleen veel voor de Koerden, maar ook voor andere volkeren in het Midden-Oosten. Hij heeft namelijk al een aantal keren het staakt het vuren afgekondigd en heeft daarmee een belangrijke invloed op de vrede tussen Turkije en Koerden. Ook heeft hij een alternatief model bedacht voor de democratie, het democratisch confederalisme. Het democratisch confederalisme geeft alle volkeren (dus ook de minderheden) gelijke rechten en kansen. Hierdoor kunnen diverse volkeren samen een nieuw, vreedzaam bestaan opbouwen.

De heer Öcalan zit op dit moment al ruim 17 jaar in isolement in een Turkse gevangenis Imrali. De behandeling van de Koerdische leider Öcalan is vergelijkbaar met hoe de Turkse staat het Koerdische volk behandelt. Sinds 5 april 2015 is er, zonder enige aanleiding, een verzwaarde isolatie opgelegd. Sindsdien zijn er geen berichten ontvangen over zijn welzijn, gezondheidssituatie en veiligheid. Er is zelfs geen contact met zijn advocaten!

De verzwaarde isolatie is in werking getreden om het Koerdische volk te distantiëren van hun leider, met als doel een verdere isolatie. Öcalan heeft namelijk een groot invloed op het volk. Ook zijn er met de mislukte coup in Turkije meldingen binnengekomen over een geplande moord op Öcalan. In reactie hierop zijn er door zijn advocaten en familieleden meerdere verzoeken ingediend bij de gerechtelijke autoriteiten in Turkije. Zij willen toegang tot de gevangenis óf een teken van leven ontvangen. Ondanks de kritieke situatie en bezorgdheid van de familie, advocaten en de bevolking, zijn alle verzoeken afgewezen en is de toegang tot de gevangenis tot de dag van vandaag ontzegd. Hierdoor groeien de zorgen over het welzijn van de heer Öcalan.
Daarom roepen wij Amnesty International op om haar verantwoordelijkheid te nemen in deze kritieke situatie. Wij verzoeken Amnesty om alle zorgen rondom de veiligheid en welzijn van de heer Abdullah Ocalan te bekijken, evalueren en actie te ondernemen. Voor miljoenen mensen is Öcalan een inspirerende leider en zijn welzijn is van groot belang. Elke aarzeling en laksheid van Amnesty International zou de bezorgdheid, die legitiem en humaan zijn, verergeren.  Wij hopen en vertrouwen op een urgente handeling van Amnesty International!

Lang leve het verzet en zelfbeschermingseenheden van Shengal;

Lang Leve de Strijdende Vrouw!

Democratie voor iedereen! Vrijheid voor iedereen!

Vrijheid voor Koerdische leider Abdullah Öcalan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here