Intensivering van de aanvallen van de Turkse staat en ISIS leden op de burgers van Afrin!

0
746

Toen de ISIS terroristen door de Koerdische YPG strijders volledig verslagen werden, begon Turkije op 20 januari 2018 met de aanvallen op de democratische confederatie in Noord-Syrië, met name in Afrin. Dit gebeurde niet in de periode dat de Koerden met de westerse coalitiepartners volop tegen ISIS vochten, maar net toen ISIS volledig verslagen werd door de Koerdische strijdkrachten. Deze aanvallen op de burgers van Afrin gebeurt onder toeziend oog van het westen, met wie de Koerdische strijders nota bene in de afgelopen 5 jaren tegen ISIS vochten.

 

Tussen 20 januari en 1 maart 2018 zijn er door de aanvallen van de Turkse staat met hun jihadistische handlangers minimaal 207 burgers om het leven gekomen en 602 ernstig gewond geraakt. Vanaf 22 februari tot 1 maart heeft de Turkse staat de aanvallen op de burgers geïntensiveerd door zware artillerie, tanks en luchtaanvallen in te zetten. Er worden zelfs drones ingezet die de activiteiten van de burgers in de regio monitoren. Burgers die hun huizen weigeren te verlaten worden genadeloos door de Turkse staat en hun jihadistische handlangers om het leven gebracht. Burgers worden gedeporteerd, hun huizen en landerijen worden verwoest, danwel geplunderd door de Turkse soldaten.

Vorige week nog heeft de Turkse staat aangekondigd dat ze dorpswachten gaan inzetten vanuit Noord-Koerdistan (Zuid-Oost Turkije); van de week kondigt de Turkse staat aan dat ze speciale politie-eenheden, genaamd ‘JOH’ en ‘POH’,  zullen gaan inzetten in Afrin, om zich voor te bereiden op grondgevechten in de straten van Afrin. Deze speciale politie eenheden staan erom bekend dat ze onmenselijke oorlogspraktijken toepassen op burgers, zoals ze dat deden tijdens de slachtpartijen op burgers in Cizre, Sur en vele andere Koerdische steden in Noord-Koerdistan. Meerdere, ernstige oorlogsmisdaden en mensenrechtenschendingen zijn uitgevoerd op de burgers, door deze speciale Turkse politie eenheden, tussen 2015 en 2016.

De Koerdische gemeenschap in Nederland en in heel Europa ziet met diepe teleurstelling toe, hoe er met dubbele maten gemeten wordt als het om de oorlog in Syrië gaat.  De westerse regeringen en de VN roepen op tot een staakt het vuren in regio Ghouta, waar de Syrische legereenheden en rebellen in volle gevechten betrokken zijn. Daarbij worden er massaal hulptroepen vanuit het westen naar de regio Ghouta gestuurd in Syrië, terwijl in regio Afrin de Turkse staat alle vrijheid krijgt van het westen om burgers aan te vallen. Tot heden heeft Turkije ook geen bewijzen geleverd die zulke aanvallen wegens zelfverdediging kunnen rechtvaardigen. Het kabinet zou nu, 3 weken na het debat in de Tweede Kamer, bewijzen moeten krijgen van de Turkse regering, die deze aanvallen op Afrin zouden moeten rechtvaardigen. Aan de hand daarvan zou het kabinet zich uitspreken over al of niet veroordeling van de aanvallen de Turkse staat op Afrin.

Als Demned (Raad van volkeren uit Koerdistan in Nederland) roepen we het kabinet op om de Turkse aanvallen op Afrin te veroordelen en wapenleveranties aan Turkije te verbieden. Demned zal onverminderd haar steun betuigen aan mensen in Afrin; de komende weken zullen de demonstraties tegen de aanvallen in Afrin doorgaan in de verschillende Nederlandse steden.

In de bijlage vindt u de laatste informatie m.b.t. invasie van Afrin door Turkije;

  1. Afrin resistance van 22 februari tot en met 02 maart 2018
  2. The democratic Society Movement, TEV-DEM, weekly news bulleting from Rojava, 23 february till 1st of March