In Arnhem zijn de Koerden bij elkaar gekomen om de genocide in Sinjar te herdenken

0
525

Donderdag ochtend zijn er in verschillende steden in Europa Koerden bij elkaar gekomen om de genocide in Sinjar te herdenken. Ook in Arnhem zijn de Koerden bij elkaar gekomen. In witte kleding stonden zowel mannen als vrouwen op het Willemsplein om aandacht te vragen voor de genocide van ISIS op de Yezidi’s bevolking in de regio Sinjar.

Wit is het symbool van de Yezidi’s volk. Het staat voor zuiverheid en schoonheid. Het laat zien dat ze verbonden zijn aan hun cultuur en geloof.

Vrije Yezidi Vrouwen Beweging (TAJE); ‘De aanvallen die begonnen op 3 augustus 2014 is niet alleen een gewelddadige aanval op de mensen maar ook ten doel om de Yezidi bevolking volledig uit te roeien. Om dit te realiseren is er systematisch voor gekozen om vrouwen als doelwit te kiezen. Vanwege dit feit is de genocide op de Yezidi niet alleen gericht op geweest op de religie maar ook een aanval op de vrouw.’

Tot op de dag van vandaag zijn er nog steeds vrouwen en kinderen in de handen van ISIS. In maart 2017 is tijdens een conferentie in Duitsland besloten om de gevangengenomen vrouwen te bevrijden. Hiervoor is een internationaal strijd nodig. In dit kader  is 3 augustus gekozen als ‘Dag tegen vrouwengeweld’. Op deze dag staan we stil bij het nog steeds voorkomende geweld tegen vrouwen en kinderen.

Vraag van de TAJE aan iedereen is om acties te organiseren, zoals bijeenkomsten. Deel deze bijeenkomsten en acties, zoals foto’s en video’s op social media. Op deze manier laat iedereen zien dat de hele wereld achter hun staan.

Facebook: Ezidi Jin (staat voor Yezidi vrouw)
E-mail: ezidi.women.struggle@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here