HDP co-voorzitters en parlementsleden opgepakt

0
300

Donderdagavond, 03-11, zijn de huizen van de HDP co-voorzitters, Selahattin Demirtas en Figen Yuksekdag, door de politie binnengevallen. De eerste inval was in het huis van Figen Yuksekdag in Ankara. Kort daarna heeft de politie ook het huis van Selahattin Demirtas binnengevallen. Beide co-voorzitters zijn gearresteerd. Het partijhoofdkantoor van de HDP is ook binnengevallen door de politie.

Daarnaast zijn er ook invallen gedaan bij HDP parlementsleden: Mehmet Ali Aslan, Selma Irmak, Nursel Aydogan, Sirri Sureyya Onder, Ferhat Encü, Leyla Birlik en Ziya Pir. Deze parlementsleden zijn ook gearresteerd. Er is inmiddels een arrestatiebevel voor alle 59 HDP parlementsleden uitgevaardigd, waarvan elf daadwerkelijk zijn gearresteerd. Social media is geblokkeerd in Turkije

Al sinds augustus 2015 voert Erdogan een zware repressie uit tegen de Koerdische bevolking en de onderdrukking wordt steeds zwaarder. Sinds de mislukte coup van juli kan het Turks fascisme ongestoord alles en iedereen uitschakelen. De arrestaties bewijzen dat Erdogan zijn kruistocht tegen de Koerden voortzet en de Koerden van meer rechten gaat ontnemen. Op deze manier, terwijl de noodtoestand loopt, zal het Turkse regime de misdaden jegens het Koerdische volk toe vergroten. Zolang het Westen stil blijft tegenover Erdogan, kan dit leiden tot massamoorden!

De arrestaties hebben de Koerdische gemeenschap in Nederland diept geraakt. Iedereen die de democratie steunt gaat in Europa de straat op. De Koerdische gemeenschap roept het Nederlands parlement en Europees parlement op om in actie te komen voor hun collega’s in Turkije! Wij zullen vannacht in Den Haag de straten op gaan!

Demned

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here