Den Haag centrum voor Turkse moordcommando’s

0
789

Officiële verklaring Demned naar aanleiding van Turkse moordcommando’s


In een uitgelekt audioconversatie is aangetoond dat  de Turkse inlichtingendienst (MiT) actief is in Nederland en opereert vanuit Den Haag met moordcommando’s.

De Nederlandse-Koerden kaarten deze situatie van angst en intimidatie vanuit de Turkse overheid, al jaren aan bij de Nederlandse overheid en sluiten niet uit dat een moordpartij zoals in 2013 in Parijs op drie Koerdische vrouwen ook in Nederland kan voorkomen. De Nederlands-Koerdische gemeenschap is de afgelopen jaren meerdere malen slachtoffer van deze knokploegen die Koerden en Koerdische instanties aanvallen.

De uitgelekte conversatie bewijst weer dat de lange arm van Erdogan tot Nederland reikt en dat Nederlandse-Koerden op dodenlijsten staan van de Turkse overheid.

De afgelopen jaren is de situatie verslechterd mede dankzij de strijd van de Koerden tegen ISIS. Koerden treden samen met de VS en westerse bondgenoten op tegen ISIS in Syrië en Irak ondanks bezwaren van Erdogan die zich opwerpt als beschermheer van ISIS. De Koerden zijn mede door deze strijd tegen ISIS een doorn in het oog van de Turkse staat.

Het gevoel van onveiligheid is zeer groot onder de 130.000 tellende Nederlands-Koerdische gemeenschap.

De raad van Gemeenschappen uit Koerdistan (DemNed)

  • Vraagt de Nederlandse regering en de Nederlandse gemeenten voor bescherming van Nederlands-Koerdische burgers tegen agressie van deze Turkse knokploegen en moordcommando’s, die vanuit de Turkse regering hierheen worden gestuurd om de Nederlandse Koerdische burgers in hun democratische rechten te belemmeren.

 

  • Roept op om deze netwerken van spionage, knokploegen en moordcommando’s, die zijn verwerven met talloze “legale” instanties, stichtingen, lobby-groepen en moskeeen te onderzoeken en te ontmantelen.

 

  • Vraagt de Nederlandse overheid in hoeverre er kennisgeving of toestemming is gegeven aan de Turkse regering om deze activiteiten te ontplooien in Nederland

“In welke mate is de Nederlandse regering van deze activiteiten van MIT op de hoogte, heeft de Nederlandse regering aan de Turkse regering hiervoor toestemming gegeven en wat gaat de Nederlandse regering doen om de veiligheid van de Nederlandse Koerdische burgers te waarborgen”, zijn de vragen die vandaag door de hele Nederlands-Koerdische gemeenschap gaan, die vandaag opgeschrikt zijn door dit nieuws.


Landelijk Bestuur
Raad van Gemeenschappen uit Koerdistan (DemNed)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here