DEMONSTRATIE VAN KOERDEN UIT HEEL EUROPA IN DUSSELDORF/DUITSLAND op 04 november 2017

0
1034

DEMONSTRATIE VAN KOERDEN UIT HEEL EUROPA IN DUSSELDORF/DUITSLAND op 04 november 2017

Tegen Criminalisering van Koerden en opheffen van verboden op de democratische rechten van Koerden in Turkije en Europa, Voor versterking van de democratische waarden!

Op zaterdag 4 november 2017 zal er vanaf 10.00 uur een grote demonstratie plaatsvinden van Koerden uit heel Europa, die in grote getalen naar Dusseldorf/Duitsland zullen afreizen, vergezeld van alle sympathisanten, vrienden van Koerden, alle democratische organisaties die de democratische waarden hoog in het vaandel hebben staan, om de vele recente verboden op de democratische rechten van de Koerdische burgers in Duitsland met een vreedzame demonstratie zullen bestrijden.

Meer dan 40 deelnemende organisaties vanuit Koerdistan, Turkije en Duitsland, hebben hun achterban opgeroepen om te demonstreren tegen de  officiële verboden door de Duitse regering om demonstraties, waarbij leuzen als ‘Vrijheid voor Ocalan en alle politieke gevangenen’, ‘Stop het fascisme’, ‘Stop het verbod op de Koerdische en Turkse democratische organisaties’ gebruikt worden, te verbieden.

In de afgelopen maanden zijn er verscheidene demonstraties van Koerden verboden en als er toestemming werd gegeven voor Koerdische culturele festivals danwel demonstraties, werden er andere verboden ingevoerd, zoals een verbod op het verkopen van boeken en CD’s, die het Koerdische vrijheidsstrijd, problematiek en/of geschiedenis beschrijven. Daarnaast werd er verboden ingevoerd op het verkopen van eten en drinken, het dragen van YPG vlaggen, het dragen van Koerdische kleuren, foto’s van Koerdische politici die vastzitten en/of van Koerdische leiders.

Dit zijn fundamentele basale rechten van Koerdische burgers in Europa, wiens democratische rechten geschonden worden door de Duitse regering, om het AKP-MHP fascistische regime van Erdogan tevreden te houden. Dit is een enorme teleurstelling voor de Koerdische burgers in Europa, om te beseffen dat hun vrijheid van meningsuiting, uitoefening van hun democratische rechten en culturele waarden, geschonden worden door een land als Duitsland, die democratische waarden hoog in het vaandel heeft staan, maar dit niet toestaat aan de Koerdische burgers uit Duitsland en andere Europese landen.

De Duitse regering probeert op deze tevergeefs manier tegemoet te komen aan de druk vanuit de Turkse regering, door deze anti-democratische, anti-Koerdische acties van de AKP-MHP regering uit Turkije te imiteren. Niet alleen leidt dat tot het criminaliseren van de Koerden uit heel Europa, het leidt ook tot het schenden van eigen democratische principes in Duitsland en andere Europese landen; nu zijn het de Koerden wiens democratische rechten geschonden worden, om Erdogan en zijn aanhangers in Europese landen tevreden te houden, maar gaandeweg zal het leiden tot het schenden van meer en meer democratische principes in Europa en tot het schenden van de democratische rechten van andere burgers in deze landen, die anders denken en leven dan de AKP regime en aanhangers van Erdogan.

Wij roepen u op om deze anti-democratische acties vanuit Turkije en de tegemoetkoming hieraan vanuit Duitsland een halt toe te roepen! Demonstreer mee op 04 november, op de dag dat democratisch verkozen HDP parlementariërs gevangen zijn gezet in Turkije, met duizenden intellectuelen, arbeiders, onschuldige burgers die ook gevangen zijn gezet, zonder enige vorm van een proces.

DEMNED / Nederlandse Raad van Gemeenschappen uit Koerdistan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here