De heer Saleh Muslim gearresteerd in Praag op verzoek van Turkije.

0
294

De heer Salih Muslim gearresteerd in Praag op verzoek van Turkije.

In Praag is de voormalige covoorzitter van PYD de heer S. Muslim onrechtmatig gearresteerd op verzoek van de Turkse staat.  Hij was tot vorig jaar de co-voorzitter van de Democratische Unie Partij (PYD) in Noord-Syrië (Rojava).

De heer  Muslim vertegenwoordigd de volkeren in Noord Syrië op diplomatiek niveau. Tijdens zijn voorzitterschap werd een strijd geleverd tegen de terroristische organisatie Islamitische Staat (IS).  Een strijd die Europa en Syrië veiliger heeft gemaakt van IS. In deze strijd vocht zijn eigen familie mee in de frontline.  Zijn zoon die ook meevocht tegen de IS is als martelaar om het leven gekomen.  Het is dan ook erg bitter dat een held van gisteren vandaag als terrorist uitgemaakt en opgepakt wordt.

Wij vragen om zijn vrijlating en verzoeken hem NIET uit te leveren aan Turkije!

  • De heer Muslim is geen staatsburger  van Turkije , maar van Syrië!
  • Zijn arrestatie is ongegrond en enkel op verzoek van Turkse autoriteiten uitgevoerd.
  • De heer Muslim wordt vandaag de dag door Turkije bestempeld als terrorist maar in oktober 2014 heeft Turkse president  Erdogan zakelijke bezoeken en overleggen met de heer Muslim gehad.

Maandag 26 februari 2018 om 13:00 uur zal er geprotesteerd worden tegen zijn arrestatie bij de Tsjechische ambassade .  Maandagochtend zal ook de rechtszitting van de S. Muslim in Praag plaatsvinden.

DemNed