Hongerstaking in Den Haag

HDP kamerlid en DTK covoorzitter Leyla Güven is in hongerstaking gegaan uit protest tegen het onrechtsysteem in Turkije. De politica, die sinds het begin van het jaar werd gearresteerd vanwege haar kritiek op de Turkse militaire invasie van Efrîn, heeft vandaag de 25ste dag van haar hongerstaking bereikt. Güven wijst erop dat het isolement van Abdullah Öcalan niet alleen gevangenisbeleid is ten opzichte van één persoon, maar symbolisch is voor het isolationistische beleid ten opzichte van de gehele democratische oppositie in het land.

Vele Koerdische politici in Koerdistan en Turkije zijn reeds een hongerstaking begonnen om de woorden van Leyla Güven te onderstrepen.

Ook vele Koerden in heel Europa zijn vandaag gestart met een hongerstaking, zo ook in ons eigen land. Koerden In Nederland zijn eveneens een hongerstaking begonnen om de ernst van de situatie van het Turkse anti-democratische beleid en de isolatie van Ocalan aan de kaak te stellen.

Hoe lang de hongerstaking plaats zal vinden is nog onbekend.