Limburger zal vervolgd worden voor beledigen Erdogan – Nederland

Het Openbaar Ministerie in Den Haag vervolgt een 64-jarige man uit Sittard voor het beledigen van de Turkse president Erdogan. De Limburger wordt ervan verdacht in 2016 zo’n vijf mails aan de Turkse ambassade in Den Haag te hebben verstuurd. In de mails, die zowel in het Engels als in het Nederlands waren opgesteld, maakte hij de vergelijking tussen president Erdogan en Adolf Hitler.

Dat deed hij zowel in tekst als in beeld, onder door Erdogan af te beelden in nazi-uniform. Ook noemde hij de Turkse president een zwijn en Turkije een nep-islamitische staat, aldus de man.

De plaatsvervangend ambassadeur van de Turkse ambassade deed op basis van deze mails aangifte bij de Haagse politie. Die startte een onderzoek naar de mails en kwam terecht bij de man uit Sittard. Hij werd vorig jaar verhoord. Het Openbaar Ministerie besloot in de loop van 2017 de man man te vervolgen voor het beledigen van een bevriend staatshoofd.