Actie ‘Vrijheid voor Ocalan’ in Den Haag

Er zijn in Europa verschillende acties georganiseerd om een ​​einde te maken aan het isolatieregime dat door de Turkse staat is opgelegd aan Abdullah Öcalan. Öcalan wordt sinds 1999 gehouden in de İmralı F-Type zwaar beveiligde gevangenis.

De gevangenneming van Abdullah Öcalan is de afgelopen jaren door de Turkse staat verergerd, omdat hem sinds 27 juli 2011 de ontmoeting met zijn advocaten wordt ontzegd. Het feit dat er de afgelopen twee jaar geen nieuws is ontvangen van Abdullah Öcalan veroorzaakt zorgen over zijn toestand en gezondheid.

Ondanks de herhaalde oproepen van miljoenen Koerden heeft het Comité voor de Preventie van Foltering geen stappen ondernomen om Öcalan in İmralı te bezoeken, terwijl de Raad van Europa en de lidstaten van de Europese Unie blijven zwijgen over het verergerde isolement dat wordt uitgevoerd in de vorm van fysieke en psychologische druk.

In Den Haag is de actie gisteren van start gegaan en zal doorgaan tot 11 augustus. Er staat een informatietent opgesteld bij het Parlement in Den Haag.

De activisten zullen zich uitspreken tegen het isolement van Öcalan en tot 11 augustus zijn vrijheid eisen.